Een actie voor betere hygiëne

We gaan tegenwoordig te slordig om met onze hygiëne. Hierdoor worden we eerder ziek en verspreiden infectieziektes sneller over de wereld. Hier moeten we wat aan doen.

Infecties

Besmettingen van virussen en bacteriën worden de laatste tijd moeilijker tegen te gaan. Dat komt doordat bepaalde ziekteverwekkers niet meer dood gaan van medicijnen. Hierdoor kan het zijn dat je niet meer beter wordt als je ziek bent geworden. En dat wil je natuurlijk niet. Als je goed voor jezelf zorgt, word je ook minder snel ziek en heb je dus geen medicijnen nodig.

Hygiëne

Persoonlijke hygiëne is van belang om niet ziek te worden. Als je hier beter op let, krijg je minder snel de griep of word je niet verkouden. Denk hierbij aan het regelmatig wassen van je handen, geen vuile afwas laten staan of je telefoon met regelmaat schoon te maken.

Goed en slecht

Virussen en bacteriën zijn niet alleen maar slecht. Ze hebben wel degelijk nut voor ons. Er zijn dus ‘good guys’ en ‘bad guys’. In onze darmen zitten bijvoorbeeld miljarden bacteriën. En die zijn over het algemeen allemaal goed. Wij hebben ze dus ook nodig om te kunnen leven.

Vragen?

Op deze website zijn veel antwoorden te vinden over goede hygiëne. Als er iets niet duidelijk is of als je nog vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. Stuur een mail naar info@hygienehelpt.nl met je vraag en we zullen je zo snel mogelijk antwoorden.

nieuwsbrief


U bent aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Jij kunt voorkomen dat je ziek wordt en dat je andere mensen besmet. Word jij ook een Hygiëne Helper? Check de tips.


tip

Doe op vakantie in een ver land geen ijsblokjes in je drankje. Ze zijn vaak gemaakt van kraanwater en niet overal kun je water uit de kraan drinken.


30 duizend miljard

Zoveel cellen heeft een mens ongeveer.